» GV: Grad dobija Severni bulevarGradsko veće Kragujevca usvojilo je na današnjoj sednici više odluka o izradi i promenama planova detaljne regulacije. Između ostalog predviđeno je da grad dobije Severni bulevar, ali i novu radnu zonu. Odbornicima Skupštine grada tako su upućeni predlozi za izradu ili izmene u planovovima detaljne regulacije Blok “Vojna bolnica“, Radne zone “Sobovica“, dela naselja Stara Varoš, potez Stari srez, “Severni bulevar“, “Stara ciglana“ i “Centar Stara Varoš“.

Kako je istakao člana veća za investicije Nebojše Vasiljevića PDR “Severni bulevar“ je praktično saobraćajnica koja treba da premosti nagomilani kamionski saobraćaj u gradu.

“Njena trasa, po generalnom urbanističkom planu “Kragujevac 2015“, počinje od starog Beogradskog druma i završava u Dragobraći sa kracima koji su vezani za deo Korićana, kako bi se formirao jedan kružni tok vezan za potrebe kompanije FIAT i kooperanata. Severni bulevar neće biti projektovan kao klasičan put ili auto put već kao bulevar, sa 4 trake, trotoarima, razdelnim ostrvima i rasvetom“, rekao je Vasiljević.

On je dodao da je ova saobraćajnica kapitalna za grad jer treba da razreši, ne samo tranzitni, već i saobraćaj nagomilan porastom industrije u Kragujevcu.

Njome se, ističe Vasiljević razrešava i dilema Južna ili Severna obilaznica.

Govoreći o izradi PDR Stara ciglana Vasiljević ističe da je reč o potezu koji se prostire na oko 32 hektara i obuhvata pojas između FAS i kooperanata i Grošnice, od čega je oko 10 hektara, prema generalnom planu, zona poslovanja.

“Ciljevi su jasni, taj deo mora da se urbanistički razreši pošto postoji veliko intersovanje za te komplekse koji su, pre svega, u funkciji proizvodnje FAS i njegovih kooperanata“, zaključio je Vasiljević.

I ove godine svi đaci prvaci na području grada Kragujevca, njih oko 1750, odlukom Gradskog veća dobiće prilikom polaska u školu edukativnu slikovnicu “Prvarica“.

Na predlog Gradske Agencije za saobraćaj uvodi se nova, stalna, linija u gradskom saobraćaju koja će saobraćati na relaciji Metro - Stanovo - Metro i zbog čega će biti uvedena četiri nova autobuska stajališta.

Odlukom Gradskog veća grad Kragujevac učestvovaće u pokroviteljstvu četvrtih gospojinskih svečanosti koje organizuje Saborna crkva Uspenja Presvete Bogorodice u Kragujevcu.

22.08.2013. u 20:00

izvor: rtk.co.rs
Naši sajtovi : lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš