» FIAT 500L Living predstavljen DinkićuNa poziv generalnog direktora kompanije “FIAT automobili Srbija“ Antonia Ćezara Ferare, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić posetio je danas fabriku u Kragujevcu gde mu je predstavljen novi model FIAT 500L Living sa sedam sedišta.

Zahvaljujući se na pozivu, u obraćanju predstavnicima medija Dinkić je rekao, da je izuzetno ponosan što je zahvaljujući viziji od pre nekoliko godina, FIAT danas ubedljivo najveći izvoznik u Srbiji. Ove godine ostvarena je istorijski najveća vrednost izvoza u modernoj Srbiji. Na bazi podataka za prvih sedam meseci, kazao je Dinkić, FIAT će ove godine izvesti automobile u vrednosti od oko milijaru i po evra. To je fantastično, nijedna kompanija u Srbiji nije ni blizu toga i mi moramo da radimo u budućnosti na tome da imamo što više ovakvih kompanija.

U FAS – u danas radi 3700 ljudi, što je daleko više od planiranog broja. Takođe, tražnja automobila na američkom tržištu duplo je veća od planirane.

Inače, na sastanku iza zatvorenih vrata, kome su prisustvovali Aleksandar Ljubić državni sekretar ministarstva privrede i finansija i Nebojša Zdravković zamenik gradonačelnika Kragujevca, Ferara je Dinkiću uručio pismo potpredsednika FIATA Alfreda Altavile. Reč je o nameri FIAT – a, istakao je Dinkić, da od Železare u Smederevu, ukoliko neko investira u liniju za glavanizaciju čelika kupuje limove za 500 000 auotmobila godišnje. To je daleko više od kapaciteta fabrike u Kragujevcu što znači da će kupovati limove i za svoje fabrike u svetu. Pismo ću predati prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, zatim svom nasledniku kao i direktoru Železare u Smederevu. To jeste šansa za našu Železaru i potrebno je da zainteresujemo eventualne investitore – zaključio je Dinkić.

22.08.2013. u 18:00
Naši sajtovi : berzavozila.com | lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš