» Pomoć najugroženijim stanovnicima MZ 21.oktobarPredsednik Saveta za unapređenje socijalne politike grada Kragujevca Slavica Saveljić danas je u mesnoj zajednici 21.oktobar uručila jednokratnu novčanu pomoć za 20 najugroženijih žitelja ovog dela Kragujevca. Prema njenim rečima uručenje pomoći je i prilika da se uspostavi saradnja sa novim Savetom građana u mesnoj zajednici 21.oktobar.

“Očekujem da, kao što smo i u prethodnom periodu na teritoriji čitavog grada sarađivali sa Savetima građana imamo podršku i novih ljudi koji su sada u tim savetima“, rekla je Slavica Saveljić. Ona je podsetila da je sa ovom današnjom akcijom Savet za unapređenje socijalne politike grada Kragujevca ukupno obišao 10 mesnih zajednica u kojima je jednokratnu novčanu pomoć dobilo ukupno 283 porodice. Inače, bilo je od početka godine, ističe Slavica Saveljić, preko 600 zahteva građana koji se nalaze u stanju socijalne ili teške zdravstvene potrebe. “Pomogli smo velikom broju građana da na brz i efiksan način prevaziđu svoju tešku socijalnu i materijalnu situaciju“, ističe Slavica Saveljić.

Savet će i u narednom periodu nastaviti po istom planu, pre svega sarađivati sa Savetima građana mesnih zajednica koji su na svojoj teritoriji i do sada prepoznavali socijalnu ugrožene a time smo skraćivali postupke, jer tada nije potrebno davati obimnu dokumentaciju što se pokazalo kao najefikasniji način za rešavanje socijalnih problema.

21.08.2013. u 18:00
Naši sajtovi : lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš