» Plivanje za Krst časniNa veliki hrišćaniski praznik Bogojavljenje ove godine se po jubilarni deseti put na kragujevačkom jezeru u Šumaricama održala manifestacija plivanja za Krst časni. Pri spoljnoj temperaturi od jednog stepena iznad nule i isto toliko koliko je zabeleženo u šumaričkom jezeru, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa šumadijskog gospodina Jovana i u prisustvu gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića 33 plivača starosti od 20 do 58 godina, preplivalo je deonicu od 33 metra do Krsta položenog u vodu.

Krst časni prvi je podigao Borko Marić (28) diplomirani viši fizioterapeut i tako postao ovogodišnji «Nosilac Bogojavljanskog krsta Šumadije» Viteške titule koju osvaja po drugi put. «Ovo je jedan od najradosnijih dana u mom životu, možda sam prvi isplivao ali danas su svi pobednici, i svima koji to mogu zbog osećaja koji je neopisiv, preporučio bi da učestvuju ne samo zbog osvajanja titule, već zbog vere koja potiče iz srca, rekao je Borko Marić, kome je ovo šesti put da se takmiči.

Organizator tradicionalne manifestacije na Bogojavljenje uz pokroviteljstvo Grada Kragujevca je organizacija SVEBOR, a suorganizator Gradska turistička organizacija «Kragujevac». Inače iz godinu u godinu sve je više onih koji žele da plivaju za Krst časni, pa je tako od šest plivača koliko ih je bilo pre 10 godina, ove godine prijavljeno čak 60. Čast da se bore za Bogojavljenski krst, zbog simbolike broja 33 koji označava Hristove godine, kandidati su stekli izvlačenjem brojeva.

19.01.2013. u 19:00
Naši sajtovi : berzavozila.com | lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš