» Počele pete Šumadijske zimske igreOvogodišnje pete “Šumadijske zimske igre“ počele su odavanjem pošte Vladimiru Božoviću, idejnom tvorcu ove manifestacije, čiji je cilj druženje i razvijanje kulturnog života na selu. Grad Kragujevac duguje veliku zahvalnost idejnom tvorcu ove manifestacije i ovaj, peti ciklus upravo je njemu i posvećen – rekao je Petar Veselinović, član Gradskog veća za ekonomsku politiku grada i finansije koji je zvanično otvorio Šumadijske zimske igre.

Domaćin prvog kruga petog ciklusa regionalnog takmičenja sela "Šumadijskih zimskih igara" je selo Županjevac. Pored domaćina, prošlogodišnjeg pobednika, u prvom kolu sastali su se još meštani sela Dobrača, Bare i Brzan, a takmičari su se nadmetali u znanju iz istorije i geografije Šumadije, poljoprivrede, u igranju, pevanju, folkloru, pletenju ali i u nekoliko novih takmičarskih disciplina.

Večeras su se sastala četiri sela iz četiri opštine, to je Šumadija u malom. Čini se da će svaki sledeći petak, kada se budu susretala sela, biti jako veselo i da će manifestaciju pored velikog broja učesnika posetiti mnogo ljudi, što je najvažnije – rekla je Snežana Živanović Katić.

Pored velikog broja učesnika i posetilaca otvaranju su prisustvovali predstavnici grada Kragujevca kao i predsednici opština koja učestvuju u takmičenju.

Na prvom nadmetanju pobedu nad ekipama koje su učestvovale odnela je ekipa domaćina, drugo i treće mesto zauzeli su učesnici iz sela Dobrača i Brzan i time obezbedili plasman u polufinale. Domaćin igara sledećeg petka, 25. Januara je selo Čumić, kada će odmeriti snage ekipe iz Resnika i Dragobraće. Šumadijske zimske igre u sledeća dva meseca okupiće 13 sela iz Kragujevca, Batočine, Knića i Rekovca. U domovima kulture sela domaćina svakog petka od 18 časova, najveštiji predstavnici boriće se za dalji plasman, a gledaoci će ovaj zabavni program moći da pogledaju nedeljom od 14 časova na programu RTK.

18.01.2013. u 18:00
Naši sajtovi : berzavozila.com | lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš