» Odeljenje beogradske Akademije fudbala u KragujevcuU cilju stvaranja uslova za obrazovanje stručnih kadrova u oblasti sporta, zamenik gradonačelnika Prof. Dr Nebojša Zdravković i generalni direktor Akademije fudbala Beograd Prof. Dr Stefan Ilić potpisali su danas Protokol o saradnji. S ozirom na to da je grad Kragujevac napravio veliki iskorak u oblasti sporta u poslednjih par godina, da imamo prvoligaše koji se bore za titulu u najvažnijim sportskim disciplinama, kao i dosta reprezentativaca, pa čak i učesnike Olimpijada, smatramo da će ovaj protokol o saradnji omogućiti svim mladim ljudima u Kragujevcu da dobiju kvalitetnu edukaciju odnosno steknu zvanja trenera fudbala ili diplomiranog menadžera u sportu, rekao je Nebojša Zdravković zamenik gradonačelnika. To je izuzetno važno da bi napravili dalje pomake u sportu, zato kao grad podržavamo tu inicijativu potpisivanjem ovog protokola, a u gradskom budžetu iznaći ćemo sredstva za dalju podršku sportskim klubovima u postizanju vrhunskih rezultata.

Opredelili smo se za Kragujevac jer je tradicionalno grad sporta, izuzetno važan u više disciplina u ovom delu Srbije – rekao je tom prilikom Prof. Dr Stefan Ilić direktor Akademije fudbala. Naša je želja da pomognemo u osposobljavanju stručnog kadra u Kragujevcu, obezbedimo kvalitetniji rad, što će za rezultat imati veće i bolje sportske rezultate. Akademija želi da iskorači, da dodje u Kragujevac, otvaranjem zasebnog odeljenja. Osim uslova za pohađanje nastave, planiramo da napravimo i trenažno metodski centar gde bi mogli u indirektnom kontaktu sa trenerima da poboljšamo njihovu stručnost, a i da po Zakonu o sportu organizujemo kurseve za niža trenerska zvanja: trener i operacioni trener.

Inače, do sada je na Visokoj školi strukovnih studija - Akademiji fudbala Beograd, diplomiralo 382 studenta, od kojih je 82 trenera, a ostalo su menadžeri, među kojima je 31 devojka. Za devet godina postojanja to je, kazao je Ilić, veliki uspeh u podizanju nivoa trenerskog kadra u Srbiji.

17.01.2013. u 19:00
Naši sajtovi : berzavozila.com | lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš