» Uhapšena dvojica Partizanovih navijačaNavijačima Fudbalskog kluba Partizan iz navijačke grupe Zabranjeni Ž. M. (28) iz Zemuna i I. Ž. (29) iz Beograda određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi. Do nereda je došlo na poluvremenu i nakon odigravanja prvenstvene fudbalske utakmice Radnički - Partizan, koju je beogradski tim dobio sa 1:0.

Prema navodima policije, sumnja se da su njih dvojica, pred početak drugog poluvremena, sa još nekoliko navijača iz grupe Zabranjeni, koji su bili smešteni na zapadnoj tribini, preskočili ogradu i ušli na atletsku stazu u nameri da krenu prema navijačima drugih Partizanovih navijačkih grupa koji su se nalazili na severnoj tribini.

Oni su vraćeni na zapadnu tribinu, a ostali članovi njihove grupe počeli su da lome sedišta i njima gađaju pripadnike Žandarmerije koji su intervenisali.

Nakon završetka utakmice navijači iz grupe zabranjeni su nastavili da lome stolice i gađaju pripadnike žandarmerije, a nekoliko njih je ponovo preskočilo ogradu i ušlo na atletsku stazu u nameri da se sa njima obračunaju.

Tada su i uhapšena dvojica osumnjičenih, koji će, nakon isteka mere zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti sprovedeni istražnom sudiji.

Policija je saopštila da će krivična prijava biti podneta i protiv M. J. (18) iz Požege kod koga su prilikom ulaska na stadion pronađena pirotehnička sredstva.

U saopštenju se navodi da je kragujevačka policija kamerama i fotoaparatima snimala navijače i da će snimljeni materijal biti iskorišćen za identifikaciju ostalih izvršilaca krivičnih dela na fudbalskoj utakmici.

13.05.2012. u 19:00

izvor: rtk.co.rs
Naši sajtovi : lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš