» Lepotica Linejna u PoljskojPredstava kragujevačkog Knjaževsko - srpskog teatra Lepotica Linejna, koju je po tekstu irskog pisca Martina Makdone režirao glumac Milić Jovanović uz supervizorstvo umetničkog direktora Nebojše BradićaSinoć, izvedena je sinoć na međunarodnoj kulturnoj smotri Dana Šleskog vojvodstva, koja se od 9. do 13. maja održava u poljskom gradu Bjalsko Bjale.

Na kulturnoj smotri Šlezijske pokrajine okupljaju se umetnici iz čitave Evrope, a pored kragujevačkog pozorišta nastupile su i teatarske kuće Bulgakovljev dom iz Moskve, Pozorišna grupa Teatar cirkus Pantakin iz Venecije, poznata angažovana umetnica iz Velike Britanije Džejn Birkin.

Tokom smotre održavaju se i pozorišne radionice na temu cirkusa, nemog filma i pozorišne scenske improvizacije na koju je trenutno fokusirano istraživanje u današnjem poljskom teatru.

Do kraja maja, predstava kragujevačkog pozorišta Lepotica Linejna nastupiće u petak, 18. maja na Međunarodnom festivalu malih scena u bugarskom gradu Vrace i 31. maja u Foči.

13.05.2012. u 16:00

izvor: rtk.co.rs
Naši sajtovi : berzavozila.com | lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš