» Pobratimili se Kragujevac i JerihonGradonačelnici Kragujevca i Jerihona Veroljub Stevanović i Hasan Saleh potpisali su juče sporazum o saradnji između ta dva grada. Ocenjujući da je reč o važnom, specifičnom trenutuku, i naglašavajući da Kragujevac ima dosta gradova pobratima, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović rekao je da je bratimljenje sa Jerihonom posebno važno jer je reč najpre o najstarijem gradu na svetu, gradu iz Palestine, mestom gde se mnogo toga važnoga dešavalo u ljudskoj istoriji.

"Utoliko nam je i prijatnije i bremenitije naše bratimljenje jer smo u prilici da budemo u nekoj ogrlici naroda naših pobratima i da zajednički probamo da pomognemo da se problemi reše. Neka naši prijatelji iz Palestine shvate da će sada, uz nas, imati i mnogo drugih prijatelja i da probamo da svi zajedno probamo da rešimo problem koji oni imaju", rekao je gradonačelnik Stevanović.

On je izrazio nadu da ćemo, svi zajedno, to uspeti i da ćemo sa našim ambasadorima, a to su naši prijatelji iz Palestine koji su studirali u Srbiji, zajednički da rešimo sve probleme na istoku.

Gradonačelnik Jerihona Hasan Seleh istakao je ovom prilikom zadovoljstvo i sreću zbog pobratimstva sa Kragujevcom i dodao da danas potpisan podstiče na unapređenje saradnje dva grada.

Predstavnici Jerihona potpisali su i sporazum o saradnji sa školom "Vukašin Marković".

07.05.2012. u 19:00

izvor: rtk.co.rs
Naši sajtovi : berzavozila.com | lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš