» Prijem za delegacije Piteštija, Ingolštata i SpringfildaZa delegacije pobratimskih gradova Ingolštata, Piteštija i Springfilda koje u Kragujevcu borave povodom proslave Dana grada, gradonačelnik Veroljub Stevanović priredio je prijem u hotelu “Nova Sicilijana“. Članovi delegacija izrazili su svoje zadovoljstvo atmosferom i tradicionalnom dobrodošlicom domaćina, ali i pozitivne utiske o načinu na koji se Kragujevac menja i razvija.

Veoma mi se dopada Kragujevac, ja sam ovde drugi put i mogu da primetim pozitivne promene koje su se dogodile u medjuvremenu. Što se tiče saradnje Kragujevca i Ingolštata ona odlično funkcioniše, negujemo dobre odnose kroz redovno razmene učenika kao i razmene umetnika. U Ingolšatu trenutno borave učenici Druge kragujevačke gimanzije, a naši učenici nakon toga će doći u Kragujevac u uzvratnu posetu – kaže Brigite Fuks, zamenik gradonačelnika Ingolštata.

Na prijemu su sumirani rezultati dosadašnje saradnje i izneti predlozi kojima bi ona mogla da se proširi i unapredi.

- Imali smo izuzetnu proslavu Dana grada koju su uveličali naši prijatelji iz pobratimskih gradova. Okolnosti su bile malo specifične jer se ove godine proslava poklopila sa održavanjem izbora. Pitešti i Ingolštat su gradovi sa kojima imamo intenzivnu, dugu i bogatu saradnju, a saradnja sa Springfildom nastala je posredstvom naših prijatelja iz Piteštija – rekao je gradonačelnik Veroljub Stevanović.

07.05.2012. u 14:00
Naši sajtovi : berzavozila.com | lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš