» Supernova počinje gradnju na jesenKompanija "Supernova" trebalo bi da počne radove na izgradnji prve faze svog outleta u Kragujevcu na jesen ove godine, u septembru, najkasnije u oktobru. Reč je o objektu površine od oko 22000 metara kvadratnih koji će se graditi na nekadašnjoj lokaciji baze Autosaobraćaja u Stanovu. Kako je rekao član Gradskog veća za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević, na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare, lokalna samouprava u dogovoru sa predstavnicima kompanije "Supernova" pripremila je izmene PDR koji će se naći pred odbornicima gradske Skupštine 12.aprila. "Naš cilj je da tim izmenama omogući kompaniji `Supernova` da već u junu dobiju neophodne lekacijske dozvole kako bi, prema planu, mogli da počnu sa gradnjom već na jesen", rekao je Vasiljević.

Kao krajnje odgovorna lokalna administracija mi, i mesec dana pred izbore, obavljamo sve one neophodne poslove kako bi investicijama u Kragujevcu dali dodatni zamajac, rekao je Nebojša Vasiljević. Prema njegovima rečima, trenutno, najveći građevinski radovi obavljaju se u delu prilaznih saobraćajnica kompaniji Fiat automobili Srbija i kooperantima. "Radovi se izvode u ulici Oktobarskih žrtava-pravac vezan za Grošničku stanicu, u ulici Raje Vuksanovića-od nekadašnjeg Zastavinog Instituta ka kooperantima, zatim interne saobraćajnice kroz stari deo Zastave-od ulice Milana Blagojevića pored Energetike ka mostu na Ždraljici. Od većih gradskih saobraćajnica treba pomenuti radove kod Elvoda gde se radi proširenje na 4 trake. Sve su to radovi koji su u završnoj fazi i te saobračajnice biće u funkciji od 15.aprila odnosno najkasnije 1.maja", rekao je Vasiljević. On dodaje i da se, u skladu sa rokovima, radi na proširenju mosta od Instituta ka kooperantima, mosta na samoj reci Ždraljica i mostu na Lepenici u ulici Oktobarskih žrtava. Od ostalih investicija u oblasti komunalne infrastrukture Nebojša Vasiljević naveo je radove u ulici Dušana Đorđevića i početak radova u ulici Milivoja Bankovića u Beloševcu.

Vasiljević je na današnjoj konferenciji rekao i da će Grad ući u jednostrano raskidanje ugovora sa građevinskim preduzećem ''Ratko Mitrović'' koje je angažovano na izgradnji OTC Vodovod, zbog neispunjavanja ugovornih obaveza.naime, rok za završetak radova je istekao 1.aprila, izvođač nije završio radove, u međuvremenu je u preduzeću proglašen stečaj tako da je lokalna samouprava prinudjena da raskine ugovor i uvede novog izvođača.

03.04.2012. u 11:00
Naši sajtovi : berzavozila.com | lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš