» Prezentovana Evropska konvencija o predeluU organizaciji tima Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i Službe za zaštitu životne sredine Gradske uprave za prostorno planiranje, izgradnju i zaštitu životne sredine, u Kragujevcu danas je prezentovana Evropska konvencija o predelu. Na prezentaciji je istaknut značaj ratifikacije ovog dokumenta za Republiku Srbiju. Resorno ministarstvo obrazovalo je radnu grupu za promociju Konvencije radi predstavljanja njenog cilja i značaja u javnosti.

Jedan od ciljeva Evropske konvencije o predelu je promovisanje zaštite, upravljanje i planiranje predela kao i organizovanje evropske saradnje po pitanjima predela ali predstavlja i benefit za građane – rekla je Biljana Jovanović Ilić, koordinatorka procesa implementacije Konvencije.

Evropska konvencija o predelu je dokument Saveta Evrope usvojena 2000. godine, stupila je na snagu 2004. godine dok ju je Republika Srbija ratifikovala 2011. godine i predstavlja prvi međunarodni dokument koji promoviše jedinstven pristup u zaštiti, upravljanju i planiranju prostora – rečeno je na današnjoj prezentaciji koju je održala Biljana Filipović, predstavnica resornog ministarstva.

Današnjom prezentacijom objašnjen je značaj Konvencije za Srbiju koja predstavlja veoma važan dokument za ljude koji se bave planiranjem i zaštitom životne sredine. Predeo predstavlja kvalitet života ljudi koji u njemu žive, a Konvencija se bavi zaštitom, upravljanjem i planiranjem svih tipova predela te nas upoznaje sa najnovijim stremljenjima i obavezama koje nas očekuju u budućem organizovanju našeg životnog prostora – istakao je Dragan Marinković, šef Službe za zaštitu životne sredine.

14.03.2012. u 12:00
Naši sajtovi : berzavozila.com | lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš