» Kragujevački Fiat u AmericiSrbija se ponovo nalazi na automobilskoj mapi Amerike, nakon što je najavljeno da će se novi model "Fiat 500L" koji se pravi u Kragujevcu, naći na američkom tržištu naredne godine. "Fiat promoviše Srbiju", "Novi automobil italijanskog proizvođača stiže u Ameriku", neki su od naslova u novinama u SAD, koji najavljuju povratak vozila proizvedenog u Srbiji na severnoamerički kontinent.

Novi "Fiat" je prvi put javno prikazan u reklami na poluvremenu Superboula finala američkog fudbala, gde je reklama od 30 sekundi koštala 3,5 miliona dolara.

Američki mediji pišu da je na prestižnom Međunarodnom salonu automobila u Ženevi, gde je "Fiat 500L" prikazan, prisustvovao i predsednik Srbije Boris Tadić, a "Volstrit džornal" je tom prilikom napravio i kraći razgovor sa srpskim liderom.

"Njujork tajms" i Ju-Es-Ej tudej (USA Today) ističu da će se "Fiatov" auto, proizveden u Kragujevcu, sledeće godine naći na američkom tržištu i da se za njegovu prodaju priprema posebna dilerska mreža.

Ju-Es-Ej tudej, koji je i najtiražniji list u Americi, naziva ga vozilom na steroidima i predviđa da će biti glavni konkurent malenom "mini kuperu" iz Be-Em-Ve-ove (BMW) serije.

List podseća da se "Fijatova" vozila u Americi prodaju kao deo "Krajslerove" grupe, ali sa posebnom dilerskom mrežom.

Kao najveću prednost novog automobila u odnosu na stari "Fiat 500" Ju-Es-Ej tudej navodi petoro umesto četvoro vrata, i dodaje da će on sada moći da bude porodično vozilo.

Sajt Biznis Vik piše da će po početku prodaje "Fiat 500L" biti uvedeno najmanje deset novih prodajnih mesta, na već postojeću mrežu od 140 dilera "Fiata".

"Automobil magazin" navodi da će novi "Fiat 500L", koji se pravi u Srbiji, biti prihvatljiviji za američko tržište, jer je veći od svog prethodnika, sa većim gepekom. I ovaj nedeljnik ga takođe poredi sa "mini kuperom", ocenjujući da će oni biti glavni takmaci.

10.03.2012. u 15:00

izvor: rtk.co.rs
Naši sajtovi : berzavozila.com | lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš