» Podrška civilnom društvuU Kragujevcu je u okviru projekta “Podrška civilnom društvu za lokalni društveno – ekonomski razvoj i socijalno uključivanje“ održan okrugli sto koji realizuje Fond za mikro razvoj u saradnji sa NVO "Viktorija" a finansira Evropska unija. Cilj projekta je podrška aktivnom učešću civilnog društva u procesu lokalnog društveno – ekonomskog razvoja i uključenosti socijalnih grupa putem povećanja šansi za zaposlenje kroz savetovanje kao i poboljšanje obrazovnih, stručnih veština i kapaciteta korisnika i njihovih šansi za zaposlenje, a namenjen je socijalno ugroženim ljudima, Romima, mladima bez radnog iskustva kao i dugoročno nezaposlenim osobama – istakla je Milena Gojković, direktorka Fonda za mikro razvoj.

Projekat je počeo sa realizacijom u junu mesecu 2011. godine i u planu je da se završi do kraja juna 2012. godine. Sa teritorije grada Kragujevca, opština Batočine, Knića i Rače uključena su 42 polaznika, rekla je Milena Milenković, predstavnica partnerske NVO "Viktorija" i dodala da se ceo program obuke bazira na metodi modula stručnog osposobljavanja i treninga na bazi kompetencije modula u cilju zapošljavanja ili samozapošljavanja.

Treninge i seminare Fond za mikro razvoj organizuje u 10 gradova i opština Srbije: Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Čačak, Gornji Milanovac, Užice, Nova Varoš, Niš, Jagodina i Vrnjačka Banja. Do sada održane aktivnosti u okviru ovog projekta prema rečima direktorke Fonda dale su rezultate. Pored predstavnika organizatora uvodnu reč na okruglom stolu dala je Aleksandra Čalošević, menadžer EU projekta Podrška civilnom društvu GOPA Consultants ali su i predstavili i Bojan Trajković i Milanka Miladinović kao primeri dobre prakse.

24.02.2012. u 12:00
Naši sajtovi : berzavozila.com | lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš