» Tri brata različitog godišta rođeni istog danaJedan prema sedam i po miliona je verovatnoća da se tri rođena brata različitog godišta rode baš istog dana. Takav medicinski fenomen zabeležili smo u jednoj kragujevačkoj porodici. Ruža i Srđan Prodanović imaju sinove Stefana, Filipa i Luku koji su rođeni istog dana. Dečaci rodjendan slave zajedno, a ovaj medicinski fenomen ostao je nepoznanica i za nauku.

Stefan Prodanović je najstariji i rođen je 23. juna 1990 godine. Nekoliko godina kasnije istog dana rodio se Filip, ali i najmlađi Luka takodje rođendan slavi 23 .juna. Dečacima je rođendan uvek zanimljiv jer svako od njih pozove svoje drugove, a njihova majka ima pune ruke posla jer priprema tri rođendanske torte.

Prodanovići žive na gradskoj periferiji u porodičnoj kući. Petočlanu porodicu izdržavao je otac Srđan koji je zaposlen u Železnicama Srbije kao otpravnik vozova. Nije bilo lako obezbediti sve što je potrebno dečacima pa se živelo skromno i sa puno odricanja.

Prodanovići kažu da je zahvaljujuci činjenici da su tri dečaka rođena istog dana u različitim godinama njihovo porodicno življenje postalo drugačije. Ruža Prodanović, koja je po zanimanju sanitarni tehničar, zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave dobila je posao u JKP Vodovod i trenutno radi na proveri kvaliteta vode. Ipak, najveća sreća ove porodice su dečaci koji su zdravi i dobri učenici.

24.01.2012. u 21:00

izvor: rtk.co.rs
Naši sajtovi : lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš