» Planinari na Gledićkim planinamaKragujevačko Planinarsko društvo "Žeželj" organizovalo je Svetosavski pohod severnim obroncima Gledićkih planina. U toj, tradicionalnoj, akciji učestvovalo je preko 50 planinara. Većina učesnika Svetosavskog pohoda okupila se kod Vodojaže, odakle se, preko Trešnjevaka, uputila uz visove ka Adžinim Livadama obeleženom planinskom stazom. Istovremeno, manja grupa, uglavnom starijih planinara, ka planinarskom domu, otišla je nešto lakšim i kraćim putem.

Bez obzira na putanju, svi učesnici Svetosavskog pohoda, koji nekoliko poslednjih godina organizuje Planinarsko društvo "Žeželj", okupili su se u toplom ambijentu doma "Dr Sonja Perišić" u selu Adžine Livade.

Svetosavski pohod organizuje se u čast osnivača samostalne srpske crkve i znak sećanja na njegov uspon na vrh Atosa 1187. godine. Članovi Planinarskog društva "Žeželj", pored sopstvenih akcija u okolini grada i na planinama širom Srbije, rado učestvuju u pohodima koje organizuju drugi planinarski klubovi u zemlji, ali i inostranstvu.

23.01.2012. u 18:00

izvor: rtk.co.rs
Naši sajtovi : lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš