» Donacija narodnoj kuhinjiU okviru akcije "Dinar za narodne kuhinje" kompanija FRIKOM isporučila je danas narodnim kuhinjama u Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu i Trsteniku dve tone smrznutog graška. Ovom donacijom biće obezbeđeni obroci za 2100 korisnika i podmirene potrebe narodnih kuhinja za ovom namirnicom u naredna tri i po meseca.

Na Dan Međunarodne borbe protiv gladi, 17. oktobra, Crveni krst Srbije sklopio je sporazum sa kompanijom "Frikom" da se od svakog prodatog zamrznutog proizvoda jedan dinar izdvoji za narodnu kuhinju. Od tako prikupljenog novca ovoga puta stiglo je 720 kilograma graška za korisnike iz Kragujevca.

Narodna kuhinja u Kragujevcu postoji već 19 godina. Među njenim korisnicima je 296 dece do 18 godina, a tridesetoro su bebe. Program finansira lokalna samouprava i time se obezbeđuje 600 obroka za 277 porodica. One dobijaju jedan obrok dnevno 6 dana u nedelji. On se sastoji od pola vekne hleba i pola litra kuvanog variva. Ponekad se obezbede i dodatne količine hrane kada se na apele Crvenog krsta odazovu donatorske firme i humani pojedinci.

19.01.2012. u 22:00

izvor: rtk.co.rs
Naši sajtovi : lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe | Otkup automobila
 Kginfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Beograd Stara Planina Vrnjačka Banja smeštaj Niš